Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de genital estetiğe olan ilgi gittikçe artıyor. Şikayetlere bağımlı olarak da çözümlenerek uygulamalar gittikçe artış gösteriyor. Kadınlarda cinsel organ şekil bozuklukları genetik olduğu gibi normal doğum, ilerleyen yaş, menopoz, obezite, kilo alıp verme gibi nedenlerden kaynaklı renkte değişiklik, dış genital bölgede sarkmalar, hacimde kayıp söz konusu olması mümkün. Bu nedenle genital dolgu konusunu maddeler halinde listeleyecek olursak;

Dolgu İki Farklı Şekilde Uygulanabilir

  • Vulva bölgesi dolgu işlemleri
  • G noktası dolgu işlemleri

Vulva Bölgesi Dolgu İşlemleri

LabiaMajora adı verilen üzeri tüylerle kaplı büyük dudaklara iki materyalle dolgu işlemi yapmak mümkün. Bunlardan birisi liposuction yöntemiyle vücudun başka bir bölümünden alınan yağ dokusunun enjekte edilmesi ile elde edilen dolgu yöntemi. İkincisi hyaluronik asit içeren yapay hazırlanmış dolgu materyalleri. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler sayesinde yapay dolgu malzemeleri kullanılarak yapılan uygulamalar  oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Dolgu malzemeleri ile yapılan uygulamalarda sonuç hemen ortaya çıkmakta ve hastanın uygulama sonrası dinlenmesi gerekmemektedir. Dolayısıyla özellikle çalışan hanımlara zaman ve  iş gücü kaybı yaşatmaması nedeniyle de tercih etmek mümkün. Liposuctiona göre daha çok tercih edilen bir yöntemdir. Estetik göreceli bir kavramdır. Bu nedenle hastayla detaylı bir şekilde konuşularak tam olarak ne istediği oluşturulup ona istinaden işleme başlanır. Vulva dolgusu sonucu vajenin genel görüntüsü daha dolgun, canlı, parlak, pembemsi ve estetik açısından hoş bir görüntü sağlanır. Doktor kontrolü öneriyoruz.

G Noktası Dolgusu

G noktası embriyolojik  gelişimde  klitorisin vajende kalan bir artığıdır. Yerleşim olarak vajen 1/3 üst ön duvarında olduğu kabul ediyoruz. İlerleyen yaşla birlikte G noktası silinmesi mümkün. Bu nedenle de vajenmukozasından  belirginliği azalır. Bu durum kadında cinsel hazzı olumsuz etkiler.

G noktası dolgusu hazır dolgu materyalleri kullanılarak yapılan kolay ve 5 dakika süren bir işlemdir. Dolgu yapılacak bölge dikkatlice belirliyoruz. Steril olarak temizlenir ve uygun dolgu materyali uyguluyoruz. Belli aralıklarla G noktası dolgusu tekrarlanarak uygulamak mümkün. İyileşmesi çok hızlıdır en geç  üç gün içerisinde iyileşme görüyoruz.

Kadınlarda dış genital alanda yer alan üzeri tüylerle kaplı “Labia majora” adı verilen “büyük dudakla” veya “dış genital dudaklar” zamanla küçülüyor. Bu nedenle deri dokusu inceliyor ve sarkıyor.

Böylelikle zamanından önce yaşlanma belirtileri gösteriyor. Büyük dudaklardaki bu küçülmenin nedeni bu bölgedeki yağ dokusunun azalmasıdır. Buna bağlı olarak bu bölgede cilt katlantıları, sarkmalar, renginde solmalar, kırışıklıklar ile birlikte yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaktadır.

İncelmiş ve hacmi küçülmüş genital bölgenin büyük dudakları yani “labia majora” lar kadınlarda bazı estetik kaygıları da beraberinde getirir. İşte bu nedenle dış dudaklara dolgu enjeksiyonları, özellikle de son yıllarda çok daha fazla tercih sebebi oluyor.

Büyük Dudaklar Neden İncelir ve Sarkar?

En büyük sebep yaşa bağlı gelişen o bölgedeki yağ oranının kaybıdır. Özellikle menopoz döneminde estrojen hormonunun azalması da büyük dudaklardaki incelmeye neden olması olası. Diğer nedenler arasında kolajen bağ dokusunun azlığı. Hormonal problemler, sigara kullanımı, sık güneş ışığına maruz kalma, kronik kaşıntılar. Sık mastürbasyon yapma ve kişinin kendi bünyesine bağlı yapısal sebeplerdir.

Genital Bölge Dolguları Hangi Amaçlarla Yapılır?

Genital bölge dolguları iki amaçla uyguluyoruz. Birisi dış genital bölgedeki küçülme, sarkma, renk solması (soluklaşma), yaşlanma ve incelmeleri gidermek. Diğeri ise labioplasti (iç dudak estetiği) geçirenlerde iç dudakların operasyon sırasında fazla kısaltılması nedeni ile gelişen estetik problemleri ve vajina içinin dışarıdan görünmesine bağlı rahatsızlıkları gidermek.

Dış Dudakların Dolgunlaştırılması Nasıl Yapılır?

Dış genital alanda yer alan büyük dudaklara dolgu iki şekilde yapılır:
– Hyaluronik asid dolgusu (nadiren)
– Yağ enjeksiyonları ile dolgu (daha sık)

Hyaluronik Asid ile Büyük Dudaklara Dolgu Enjeksiyonları Nasıl Yapılır?

Büyük dudaklara dolgu enjeksiyonları piyasada hazır ampul şeklinde bulunan “hyaluronik asid” ile yapmak mümkün. Hyaluronik asid enjeksiyonlarında kullanılan ampullerin fazlalığına bağlı olarak işlem maliyetinin yüksek oluşu, işlem kalıcılığının genelde 6-9 ay arasıyla sınırlı oluşu, nadiren de olsa dokudaki alerjen reaksiyonlarının ortaya çıkması dezavantajları arasında yer almaktadır. Bu nedenle yağ enjeksiyonları ile büyük dudaklara dolgu işlemleri daha mantıklı olmaktadır.

Büyük Dudaklara Yağ Enjeksiyonları Nasıl Yapılır?

Büyük dudaklara yağ dolgusu işleminin iki safhası vardır:
I. Aşama –Liposuction: Özel bir kanül yardımı ile bir bölgeden yağ alınması
II. Aşama –Lipofilling: Alınan yağın büyük dudaklara enjeksiyonu

Büyük dudaklara yağ dolgusu işlemi genel olarak sedasyon anestezisi ile yani ‘hafif bir uyku hali oluşturularak’ ve o bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulması ile yapılmaktadır. Öncelikle “liposuction” (Liposakşın olarak okunur) yöntemi ile vücudun yağ açısından zengin bir bölgesinden yaklaşık 50-80 ml arasında yağ alıyoruz. En çok tercih edilen bölgeler karın (göbek altı), yan boşluklar (böğür) ve uyluk içi kısımlarıdır.

Alınan yağ bazı işlemlerden geçirildikten sonra “labia majora” adı verilen, üzeri tüylerle kaplı büyük dudaklara, iki taraflı, eşit ve simetrik şekilde özel kanüller yardımıyla enjekte edilmektedir. Bu şekilde büyük dudaklar daha dolgun, canlı, parlak, pembemsi ve estetik açıdan genç bir görünüm kazanır.

Büyük Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?

İşlemin tamamı ortalama olarak 1 saat kadar sürer. İşlem sırasında; yani liposuction öncesi ve büyük dudaklara enjeksiyon için yapılan kesiler büyük birkaç milimetreyi geçmez. Bu nedenle dikiş atılmasına da çoğu zaman gerek yoktur. Liposuction bölgesinin bir elastik bandaj veya gazlı bez-flaster tamponajı ile baskı uygulayarak kapatılması yeterli gelmektedir.

Büyük Dudaklara Dolgu Enjeksiyonu Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Operasyondan 2 gün sonra işe dönmek mümkün. Bir hafta süreyle sıcak banyo, sauna, kaplıca ve hamamlardan uzak durulması önerilmektedir. 1 ay süreyle de ağır spor, fitnes ve cinsel ilişki yasağı bulunmaktadır.

Büyük Dudakların Büyütülmesi Operasyonunun Riskleri Var mıdır?

Doğru operasyon tekniği ile uyguladığımızda bu işlemin komplikasyon oranları yok denecek kadar azdır. En sık görülen komplikasyonlar kanama ve enfeksiyondur. İşlemin bakire olanlarda kızlık zarına, ilerleyen zamanlarda hamile kalmaya veya hamilelik sürecine, normal doğum yapmaya bir etkisi yoktur. Bu nedenle operasyon sonrası genel hijyen kurallarına uyulması yeterlidir.

Orgazm işlevi üzerine de olumsuz bir etkisi yoktur. Bu nedenle operasyon sonrası cinsel açıdan özgüven artışı. Pek çok hasta tarafından duyduğumuz bir ifade.

Büyük Dudaklara Yağ Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Labia majora dolgusu sonrası genelde ilk 6 ayda % 50’ye varacak şekilde verilen yağ dokusu kendiliğinden eriyerek kaybolmaktadır. Ancak liposuction ile alınan ve daha sonra verilen yağ enjeksiyonunun biraz fazlaca olması. Geriye kalan yağ miktarının yeterli gelmesini sağlayacaktır. Geriye kalan yağ dokusu etraftaki damarlardan beslenerek kalıcılığını devam ettirecektir.

Genital Estetik için Büyük Dudaklara Dolgu Operasyon Ücreti Nedir?

Büyük dudaklara dolgu işlemi için ücretlendirme, fiyatlar yapılan işlemin genişliğine ve anestezi yöntemine göre değişmektedir. Maliyetin net bir şekilde saptanması için öncelikle bir muayene şarttır. Operasyon öncesi randevu alan hastalar yalnızca muayene ve görüşme için tarafımıza ulaşmanız mümkün. Bu nedenle geldikleri gibi aynı gün içinde de operasyonlarını geçirmek mümkün.

Büyük dudaklara dolgu işlemi tek başına yapılabileceği gibi diğer genital estetik operasyonlarına kombine şekilde de uygulamak mümkün.

Rahim Sarkmasına Bağlı İdrar Kaçırma ile ilgili makalemizi incelemek için tıklayınız..

Profesyonel & Güvenilir

Hizmetlerimiz

Genital Estetik

Genital estetik, günümüzde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. En az bir burun estetiği bir meme protez kadar kabul görmüştür, genital estetik ne kad...

Daha fazla..

Robotik Cerrahi

Robotik cerrahi, jinekolojide robotik cerrahinin bizlere ve hastalarımıza merhaba dedi. Bunun ile birlikte pek çok kadın artık ağrı, acı duymadan, yat...

Daha fazla..

İdrar Kaçırma

Mesanenin böbreklerimizden gelen idrarın biriktiği kese olarak adlandırıyoruz. Halk arasında genellikle idrar kesesi ya da idrar torbası olarak da isi...

Daha fazla..

Uterus Alma Ameliyatı

Uterus alma ameliyatı, Histerektomi, uterusun (rahmin) tümden çıkarılması ameliyatıdır. Rahim alma ameliyatı, en sık yapılan jinekolojik ameliyatlarda...

Daha fazla..

Tüp Bebek Tedavisinde Erkek İnfertilitesi

Tüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi ve Erkek İnfertilitesinin DeğerlendirilmesiTüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi, İnfertil çiftlerin yak...

Daha fazla..

Endoskopik Myomektomi

Endoskopik Myomektomi, abdominal bölgenin (karın içerisinin) genel anestezi altında uygulanarak göbek deliğinden minik bir kesi ile ince bir teleskopu...

Daha fazla..

Endometriozis Tedavisi

Endometriozis Tedavisi, çikolata kisti tipik olarak koyu kahverengi gibi bir sıvı içerir ve görüntüsünden içinde bulunan sıvının renginden dolayı da ç...

Daha fazla..

Gebelik ve Yüksek Riskli Gebelik Takibi

Gebelik ve yüksek riskli gebelik takibi, hayatımızın en önemli, en hassas, en riskli dönemlerinden ancak belki de en güzel heyecanları yaşadığımız, en...

Daha fazla..

Aşılama Tedavisi

Bebek sahibi olmak isteyip herhangi bir korunmalı dönemleri olmadığı halde ve ultrason bulguları,sperm kalitesi uygunsa hastaya aşılama yapılmaktadır....

Daha fazla..

Tüp Bebek Tedavisi ve İnfertilite

Tüp Bebek Tedavisi (IVF) Nedir? Çiftlerin, 1 yıl boyunca düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik sonucu sağlayamam...

Daha fazla..

Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar