Tüp bebek tedavisi maliyetleri, tüp bebek tedavisi; doğurganlıkla ilgili problem yaşayan bireylerin bebek sahibi olması için 1970’li yıllardan bu yana var olan tüp bebek tedavisi yardımcı üreme tekniklerinden birisidir. Hatta yardımcı üreme tekniklerini değerlendirdiğimiz zaman var olan teknolojinin en etkili şekli tüp bebek tedavisidir.

On iki ay boyunca korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiye rağmen herhangi bir gebelik elde edememiş çiftin artık tüp bebek uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu değerlendirmeler için öncelikle anne adayının hormon analizi, anne adayının rahim filmi ve baba adayının sperm analizi ile birlikte incelenmesi oldukça önemlidir. Bir bütün olarak değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Ultrason bulgusunun arkasından istenen tetkik sonuçları ile birlikte çifti yeniden değerlendirmek isteriz. Tüm bu sonuçlara göre; öncelikle yumurtlama tedavisi, daha sonra aşılama tedavisi ve en son tüp bebek tedavisi olarak ilerlemek mümkündür. Ancak bu konuda da yaş ve tetkikler sonucunda saptanan sorunlar oldukça önemlidir.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

Tüp bebek tedavisine adetin ikinci ya da üçüncü günü başlanmaktadır. Adetin ikinci ya da üçüncü günü; hormon analizi yaparak ultrasonografi kontrolünün arkasından kişiye uygun tedavi seçenekleri ile tedavinize ilk adımı atmaktayız. Ilaçlar; kişinin yaşına, kişinin yumurta rezervine göre planlanmaktadır. Ortalama on ile on iki gün kadar iğneli ilaç tedavisinin arkasından yumurta toplama yapılmaktadır. On ile on iki boyunca ortalama üç ile dört gün aralıklarla anne adayının ultrasonu zorunludur.

Vajinal ultrasonografi ile follukül büyüklükleri ve rahim duvarı ölçülür. İlaca uygunluk durumuna göre, ilaçlara devam edilmektedir. Ultrasonografiler sonrasında folluküller ölçüldükten sonra ortalama 16-18 mm’ye ulaştığında çatlatma iğnesi uygulanmaktadır. Çatlatma iğnesinden otuz altı saat sonrasında ise yumurta toplama işlemi uygulanmaktayız. Çatlatma iğnesini takiben yapılan yumurta toplama operasyonu sedasyon anestezisi altında uygulanmaktadır.

Damar yolu ile verilen hafif bir anestezi şeklidir. Yumurtaların toplanacağı gün; baba adayından da sperm örneği alınmaktadır. Sperm ile toplanan yumurtalara mikroenjeksiyon yani ICSI tekniği uygulanabilir. Baba adayından ise alınan sperm hücresi ile anne adayının yumurta toplama işlemi ile toplanan yumurtaları mikroskop altında ince bir iğne yardımı ile yerleştirilmesi sağlanarak döllenme gerçekleştirilir. Bu işlem embriyolog tarafından embriyoloji laboratuvarında uygulanmaktadır.

Özellikle erkek kaynaklı infertil hastalar da mikroenjeksiyon yöntemi uygulanması önceliktir. Başarı şansını arttıran etkenlerden birisidir. Mikroenjeksiyon sonrasında ise embriyo transferi sıradaki işlemdir. Embriyo transferini bizler yani tüp bebek uzmanları uygulamaktayız. Embriyonun gelişimini takip eden sürede, üç ila beş gün sonrasında embriyonun transferi yine tüp bebek merkezinde; embriyoloji laboratuvarında gerçekleştirilmektedir.

Hangi Durumlarda Tüp Bebek Tedavisine Başvurulmalıdır?

Tüplerin tıkanması durumunda ya da tüplerin hasarlı olması durumunda tüp bebek tedavisi gerekmektedir. Yumurtanın döllenmesine engel olarak aynı zamanda embriyonun tutunmasına da engel olur.

Yumurtlama bozuklukları yine tüp bebek tedavisi nedenlerinden birisidir. Anovulasyon dediğimiz yumurtlayamama durumlarında da infertilite tanısı ile tüp bebek tedavisi çifte öneriyoruz. Progesteron hormonuna bakarak adetin on dokuzuncu, yirmi birinci ve yirmi üçüncü günlerinde yumurtlamanın varlığı kan testi ile tespit etmek mümkün.

Endometriozis, çikolata kisti yumurtalıkların işlevini, rahmi ve tüpleri etkilemesi olası. Bununla ilgili çikolata kisti de infertilite sebebi olası.

Myomlar, rahim duvarına yerleşen iyi huylu tümörlerdir. Kadınlarda yaygın izliyoruz. Myomlar döllenmeye engel olması olası. Bu nedenle bir infertilite sebebidir.

Bozuk sperm üretimi ve işlevleri, sperm analizinde; spermin zayıf görülmesi, hareketsizliği, sperm boyutundaki ve şeklindeki anormallikler durumunda da tüp bebek tedavisi nedenidir.

Açıklanamayan infertilite de tüp bebek tedavisini getirmektedir. Yapılan tektiklere rağmen herhangi bir sorun izlenmemesi durumunda, açıklanamayan infertilite tanısı konulmaktadır. Açıklanamayan infertilite de bir tüp bebek sebebidir.

Genetik bozukluklar, anne ve baba adayında var olan genetik sorunların bebeklerine geçme riski elbette her zaman vardır. Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden önce embriyoya genetik tarama yapmak mümkün. Böylelikle genetik tarama ile sağlıklı embriyo transferi anne adayına transfer edilerek şans artmaktadır. Tüp bebek tedavisinde şans arttığı gibi anne ve baba adayında var olan kromozom bozukluklarından da korunması sağlanmaktadır bebeğin. Ancak bunun için embriyonun beşinci güne sağlıklı bir şekilde ulaşması gerekmektedir. Sağlıklı bir şekilde beşinci güne ulaşan embriyodan biopsi alarak genetik merkezine gönderiyoruz. Genetik merkezde değerlendirme sonrasında sonuçlara göre sağlıklı embriyoların anne adayının rahmine transferini gerçekleştirmek mümkün. Anne adayının rahmine transfer için ise yine ortalama on dört gün kadar anne adayının rahim duvar kalınlığının hazırlık aşaması mevcuttur.

Kanser tedavilerinde yumurta ve sperm dondurma; kanser olan hastalarda kemoterapi ve radyoterapi olan hastalarda tedavi öncesinde sperm ve yumurta dondurma yapmak mümkün. Yumurta dondurma veya sperm dondurma tedavileri, tüp bebek tedavisinde yapmak mümkün.

Yukarıdaki bahsettiğimiz durumlar tüp bebek tedavisi gerektiren durumlardır. Bunlar tüp bebek tedavisine neden olabilirken peki tüp bebek tedavisine başladıktan sonra ya da başlamadan önce tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörler nelerdir?

Tüp Bebek Tedavisinde Başarıyı Hangi Faktörler Etkiler?

Anne adayının yaşı, tüp bebek tedavisinde gebe kalmayı etkileyen önemli faktörlerden birisidir. Ayrıca kendi yumurtalarından gebe kalabilme şansı da oldukça yüksektir.

Embriyonun durumu, tüm embriyolar transfer gününe kadar gitmeyebilir. Embriyo kalitesi ile birlikte parametreler oldukça önemlidir.

Daha önce doğum yapma, daha önce doğum yapmış kadınlarda hiç doğum yapmamış olan kadınlara göre tüp bebek tedavisinde gebe kalma şansı elbette ki daha yüksektir.

İnfertilite nedeni, tüp bebek tedavisi ile birlikte gebe kalma şansını etkileyen en büyük faktörlerden birisidir. Tüp bebek tedavisinde endometriozis, açıklanamayan infertilite gibi nedenler oldukça önemlidir.

Yaşam tarzı, sigara kullanımı, stresli hayat, obezite, alkol tüketimi ve bazı ilaçların kullanımının da tüp bebek tedavisine olumsuz etkisi olabilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisinde Maliyet Nedir?

Tüp bebek tedavisi maliyetleri, yukarıda tüp bebek tedavisi ile ilgili süreçler hakkında bilgilendirmeler yaptım. Ancak manevi boyutu kadar önemli olan maddi süreçte oldukça önemlidir.

Tüp bebek tedavisinin fiyatları her sene değişiklik göstermesi olası. Tüp bebek tedavisi fiyatları 2023 yılı için; follukül takibi olarak adlandırdığımız ultrason takip süreci, alınan östrojen progesteron kan tetkikleri, yumurta toplama, ICSI yani mikroenjeksiyon olarak adlandırdığımız laboratuvar süreci, embriyo transferi dahil olarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Fiyatlar kombine olarak olmakla birlikte, ilaçlar bunun dışında kalmaktadır. Tüp bebek tedavisi maliyetleri hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimize 0532 476 11 98 ve 0532 476 11 39 numaralardan bize ulaşabilirsiniz. Kişiye özel tedavi metotları esas alınması gereken bir tedavi şeklidir.

Sık Sorulanlar Sorular

Tüp Bebek Tedavisi Ortalama Kaç Gün Sürmektedir?

Cevap olarak, tüp bebek tedavisinin süresi folukül takibi ile başlamakla birlikte, follukül takipleri 10-12 gün kadar sürerken, yumurta toplama ve embriyo transfer süresi de toplamda 17 gün kadar sürmektedir.

Tüp Bebek Tedavisine Ne Zaman Başlanabilir?

Tüp bebek tedavisine adetin ikinci günü ya da üçüncü günü başlanmaktadır. Tedavinin başlangıxı oldukça önemlidir.

Yumurta Toplama İşlemi Ağrılı Mıdır?

Tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi sedasyon anestezisi altında yapılmakla birlikte. Kişi ağrı ve sızı hissetmez. Anestezi altında yapılmaktadır. Ortalama 20 dk kadar sürmektedir işlem süresi.

Tüp Bebek Tedavisinin Tutunma Belirtileri Nelerdir?

Tüp bebek tedavisinde tutunmanın belirtileri arasında tek kesin yolu kanda gebelik testidir. Gebelik testi beta HCG hormonu ile ölçülmektedir. Beta HCG hormonunun yükselmesi ile izlenmektedir. Kasıklarda adet ağrısına benzeyen ağrılar olması olası. Göğüslerde hassasiyet meydana gelmesi mümkün. Vajinal lekelenmeler de olması olası. Ancak bunların hiç birisi garanti yöntemler değildir. Garanti olarak süreci göstermez. Kesin ve tek yolu kanda gebelik testidir.

Tüp Bebek Neden Tutmaz? Adlı yazımızı incelemek için tıklayınız..

Profesyonel & Güvenilir

Hizmetlerimiz

Genital Estetik

Genital estetik, günümüzde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. En az bir burun estetiği bir meme protez kadar kabul görmüştür, genital estetik ne kad...

Daha fazla..

Robotik Cerrahi

Robotik cerrahi, jinekolojide robotik cerrahinin bizlere ve hastalarımıza merhaba dedi. Bunun ile birlikte pek çok kadın artık ağrı, acı duymadan, yat...

Daha fazla..

İdrar Kaçırma

Mesanenin böbreklerimizden gelen idrarın biriktiği kese olarak adlandırıyoruz. Halk arasında genellikle idrar kesesi ya da idrar torbası olarak da isi...

Daha fazla..

Uterus Alma Ameliyatı

Uterus alma ameliyatı, Histerektomi, uterusun (rahmin) tümden çıkarılması ameliyatıdır. Rahim alma ameliyatı, en sık yapılan jinekolojik ameliyatlarda...

Daha fazla..

Tüp Bebek Tedavisinde Erkek İnfertilitesi

Tüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi ve Erkek İnfertilitesinin DeğerlendirilmesiTüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi, İnfertil çiftlerin yak...

Daha fazla..

Endoskopik Myomektomi

Endoskopik Myomektomi, abdominal bölgenin (karın içerisinin) genel anestezi altında uygulanarak göbek deliğinden minik bir kesi ile ince bir teleskopu...

Daha fazla..

Endometriozis Tedavisi

Endometriozis Tedavisi, çikolata kisti tipik olarak koyu kahverengi gibi bir sıvı içerir ve görüntüsünden içinde bulunan sıvının renginden dolayı da ç...

Daha fazla..

Gebelik ve Yüksek Riskli Gebelik Takibi

Gebelik ve yüksek riskli gebelik takibi, hayatımızın en önemli, en hassas, en riskli dönemlerinden ancak belki de en güzel heyecanları yaşadığımız, en...

Daha fazla..

Aşılama Tedavisi

Bebek sahibi olmak isteyip herhangi bir korunmalı dönemleri olmadığı halde ve ultrason bulguları,sperm kalitesi uygunsa hastaya aşılama yapılmaktadır....

Daha fazla..

Tüp Bebek Tedavisi ve İnfertilite

Tüp Bebek Tedavisi (IVF) Nedir? Çiftlerin, 1 yıl boyunca düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik sonucu sağlayamam...

Daha fazla..

Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar