04.02.2017 22:31
13.06.2022 12:41
14.10.2020 14:52
13.06.2022 12:23
04.02.2017 21:55
16.06.2022 13:00
Lütfen telefon numaranızı yazınız ve işlemi tamamlayınız
Histeroskopi nedir? Ameliyat ücreti nedir? Sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Rahim içerisinin ince bir optik yardımıyla incelenmesi işlemidir. Rahim içerisinde anormal bir kanama var mı, hasta birden fazla düşük yapmış ise sebebi nedir gibi sorunların araştırılması amacıyla bu işlem uygulanabilir. Histeroskopi bu şikayetlere tanı koymak ve tedavi etmek amacıyla yapılmaktadır. Anormal bir durum hastada varlığı söz konusu ise doku örneği alınarak patoloji tarafından incelenir.
Histereskopi ekipmanları set olarak düzenlenmektedir.
Rahim içerisinin ince bir optik yardımıyla incelenmesi işlemidir. Rahim içerisinde anormal bir kanama var mı? hasta birden fazla düşük yapmış ise sebebi nedir gibi sorunların araştırılması amacıyla bu işlem uygulanabilir. Histeroskopi bu şikayetlere tanı koymak ve tedavi etmek amacıyla yapılmaktadır. Anormal bir durum hastada varlığı söz konusu ise doku örneği alınarak patoloji tarafından incelenir. Histereskopiye dair detaylı bir bilgi almak ve fiyat bilgisi için lütfen kliniğimizle iletişime geçin.
Gibi malzemeler ile bir set oluşturulur.
Histereskopi iki çeşittir. Tanısal yani diagnostik histereskopi ve operatif histereskopi olarak ikiye ayrılmaktadır.
Tanısal histereskopide, rahim iç boşluğuna kamera ile bakılmaktadır. Cerrahi işlem yapılmaz. Tedavi etmek değil tanı koymak amaçlanır. Tanısal histereskopi anestezi gerektirmeyen, uyanık dahi yapılabilen tanı koymak amacı ile girişimsel bir işlemdir. Ofis histereskopi de tanısı konulan hastalıkların tedavisi de operatif histereskopi ile yapılmaktadır.
Operatif histereskopi, ultrasonografide ya da ofis histereskopi de tanısı konulan rahmin içerisindeki patolojik bulguya müdahale gerçekleşir. Tanısal histereskopide, histereskopun çapı daha küçüktür. Operatif histereskopi de ise histereskopun çapı diğerine oranla daha geniştir.
Bu nedenle operatif histereskopi yapılacak olan hastada bazen işlem öncesinde serviksi yani rahim ağzını dilate etmek gerekebilir.
Histereskopi, çoğunlukla tüp bebek tedavisine başlamadan hemen önceki adetin bitiminde yapılmaktadır. Adet bitiminde rahim iç tabakası daha net görülmektedir. Ameliyat daha kolay bir şekilde yapılır. Tanısal histereskopiler de tüp bebek tedavisinden önce yapılması gerekirken bazen de bebek isteği olmayan aşırı sık kanaması olan hastalar da ya da rahim duvarında polip izlenen hastalarda da histereskopi işlemi tercih edilir. Ancak genellikle de yumurtlama döneminde değil, adet bitiminin arkasından rahme uygulanması önerilmektedir.
Histereskopi ameliyatında anestezi yöntemi histereskopinin çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Ofis histereskopi de çoğu zaman eğer hastanın özellikli bir talebi yok ise anesteziye gerek duyulmazken operatif histereskopide anestezi hastaya hekim tarafından önerilir. Ofis histereskopi de hasta ağrı ev acı hissetmez. İşlem yapılmamaktadır. Operatif histereskopi de ise rahim ağzının genişletilmesinden içerideki patoloji bulgularının eksize edilmesine kadar ağrı ve acı hissedebileceği için hastaya anestezi önerilmektedir.
İki farklı anestezi tipi vardır.
Hangi anestezinin seçileceğine hastanın özelliklerine ve yapılacak işleme göre hastanın hekimi ve anestezi hekimi karar vermektedir.
Histereskopi de en sık rastlanan sorun poliplerdir. Polip ameliyatından polip rahmine tutunduğu yerden kesilerek eksize edilir.
Submukoz denilen rahmin içine doğru büyümüş olan myomlar histereskop ile de alınabilir.
Tedaviye dirençli kanamalarda da histereskopi sıklıkla uygulanabilir. Bu kadın hastalıklarında önce tanısal histereskopi yapılabilir.
İpi kopmuş spirallerde çıkarmak amacı ile histereskopi sıkça kullanılır. Kayıp RİA muayenehane şartlarında kolaylıkla çıkarılabilir. Operatife gerek yoktur. Tanısal histereskopi ile yeterli olabilir.
Tekrarlayan düşüklerde, tekrarlayan tüp bebek tedavisi başarısızlıklarında tanısal histereskopi uygulanacaktır. Rahme ait bir problem var mı bunu saptamak için histereskopi önerilir.
Anormal vajinal kanamalar, yapışıklıklar, miyomlar vb. hastalıklarda tanı veya tedavi amacıyla yapılmaktadır. Tekrarlayan gebelik kayıplarında kısırlıkta histereskop aracıyla teşhis amaçlı kullanılmaktadır.
Kişiden kişiye değişmektedir tanı ve tedavi amacıyla yapılabilir. Görüntüleme de yapılabilir ameliyat şeklinde hastada yapışıklık varsa kist, miyom varsa alınabilir bir tedavi söz konusu ise bu durumda histereskopi ameliyatı diyebiliriz.
Histereskopi ameliyatında ağrı ve acı olması beklenmez. Tanısal histereskopi de hatta anesteziye dahi gerek yoktur. Ama operatif histereskopi spinal, epdiural veya genel anestezi altında yapıldığı içinde eksize edilen durumlar da hastanın ağrı ya da acı hissetmesi beklenmez.
Histereskopi sonrasında ciddi bir ağrı olmaz. Ağrı olsa bile analjezikler ile de eve reçete edilerek devamında ağrının sonlanması sağlanır.
Ameliyat sonrası aşırı ağrı, acı, sancı beklenmez. Eğer ağrınız olur ise hekiminizin önerdiği analjeziklerden muhakkak fayda göreceksiniz.
Tanısal histereskopi süresi 15 dk. kadar sürmekle birlikte operatif histereskopide de süreç 30 dk. kadar sürebilir.
Histereskopi işleminin türü ne olursa olsun kişinin hastanede gece yatışı zorunlu değildir. Hatta işlem sonrası 2-3 saatlik takibin arkasından hastanın taburculuğu mümkündür.
Histereskopi yapılan hastada iyileşme süresi 3 ila 5 gün arasında değişiklik gösterebilir. Histereskopi yapılan hasta aynı gün taburcu edilir. Histereskopi sonrası 2 gün dinlenmeniz sizin için yeterli olacaktır. Aynı gün işe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
Bakirelerde de histereskopi yapılabilir evet. Ofis histereskopi denilen yöntemde histereskopun çapı ortalama 3 mm’dir. Kızlık zarının ortasındaki açıklık da çoğunlukla 3 cm’den büyüktür. Bu nedenle bakire bir kıza kızlık zarına zarar vermeden yani bekareti bozulmadan da ofis histereskopi yapılır.
Tabi ki bakirelerde de ekstra bir özen gösterilerek kızlık zarına zarar vermemek için çaba gösterilerek histereskopi yapılabilmektedir.
Histereskopi sonrası kanamanız olabilir korkmayın 2-3 günde bitmesi beklenir. Ağrılarınız olabilir, akıntı olabilir işlem sonrası doktorunuzun ön gördüğü tarihte kontrolünüze gitmelisiniz.
Bir tüp bebek tedavisi görüyorsanız ve 2 kez başarısızlık olmuş ise hekiminiz teşhis koymak amaçlı sizden bu işlemi isteyecektir. Tüp bebek tedavi süresi için size teşhis konmuş olması işlem süresini hızlandırmış olacaktır.
Histereskopi yapıldıktan 2-3 gün sonra kanamanın durması beklenir ilk adetiniz beklenen günden erken ya da geç olabilir ama 2. Adetinizde düzene girmesini bekleriz aksi takdirde hekiminize tekrar muayene olmanız gerekir.
Ofis histereskopi tanı amaçlı yapılan bir işlemdir genel anestezi gerektirmez. Rahim içerisine girilen teleskoplarla görüntülemek için yapılır böylelikle hastaya teşhis konulur. Maksimum 30 dk sürmektedir.
Operatif histereskopi küçük kistler, yapışıklıklar gibi tedavilerin yapılması amacıyla kullanılır kısa işlemlerdir. Amaç hastada rahim içerisinde saptanan hastalıkların tedavi edilmesidir.
Histeroskopi nedir? Ameliyat ücreti nedir? Histereskopi operasyonunun fiyatları işlem türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. İşleme göre değişiklik göstermesi nedeni ile kliniğimize ulaşmanızı rica ederiz. 5324761198 telefon numarasından kliniğimize başvurarak detaylı bilgi alabilirsiniz.
Profesyonel & Güvenilir
Genital estetik, günümüzde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. En az bir burun estetiği bir meme protez kadar kabul görmüştür, genital estetik ne kad...
Daha fazla..Robotik cerrahi, jinekolojide robotik cerrahinin bizlere ve hastalarımıza merhaba dedi. Bunun ile birlikte pek çok kadın artık ağrı, acı duymadan, yat...
Daha fazla..Mesanenin böbreklerimizden gelen idrarın biriktiği kese olarak adlandırılır. Halk arasında genellikle idrar kesesi ya da idrar torbası olarak da isiml...
Daha fazla..Uterus alma ameliyatı, Histerektomi, uterusun (rahmin) tümden çıkarılması ameliyatıdır. Rahim alma ameliyatı, en sık yapılan jinekolojik ameliyatlarda...
Daha fazla..Tüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi ve Erkek İnfertilitesinin DeğerlendirilmesiTüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi, İnfertil çiftlerin yak...
Daha fazla..Endoskopik Myomektomi, abdominal bölgenin (karın içerisinin) genel anestezi altında uygulanarak göbek deliğinden minik bir kesi ile ince bir teleskopu...
Daha fazla..Endometriozis Tedavisi, çikolata kisti tipik olarak koyu kahverengi gibi bir sıvı içerir ve görüntüsünden içinde bulunan sıvının renginden dolayı da ç...
Daha fazla..Gebelik ve yüksek riskli gebelik takibi, hayatımızın en önemli, en hassas, en riskli dönemlerinden ancak belki de en güzel heyecanları yaşadığımız, en...
Daha fazla..Bebek sahibi olmak isteyip herhangi bir korunmalı dönemleri olmadığı halde ve ultrason bulguları,sperm kalitesi uygunsa hastaya aşılama yapılmaktadır....
Daha fazla..Tüp Bebek Tedavisi (IVF) Nedir? Çiftlerin, 1 yıl boyunca düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik sonucu sağlayamam...
Daha fazla..Randevu
Belirttiğiniz iletişim ve diğer bilgileriniz doğrultusunda 24 saat içerisinde size ulaşacağız. Randevu için tarih ve saat işlemlerinin geçerliliği telefon görüşmesi ve onayı sonrası gerçekleşmektedir.
Randevu Bilgi & Destek Hattı
Sonuç / Belge Gönderin
Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar