Histeroskopi Nedir? Ameliyat Ücreti Nedir?
Histeroskopi nedir? Ameliyat ücreti nedir? Rahim içerisinin ince bir optik yardımıyla incelenmesi işlemidir. Rahim içerisinde anormal bir kanama var mı?, hasta birden fazla düşük yapmış ise sebebi nedir gibi sorunların araştırılması amacıyla bu işlem uygulanabilir. Histeroskopi bu şikayetlere tanı koymak ve tedavi etmek amacıyla yapılmaktadır. Anormal bir durum hastada varlığı söz konusu ise doku örneği alınarak patoloji tarafından incelenir. Histereskopiye dair detaylı bir bilgi almak ve fiyat bilgisi için lütfen kliniğimizle iletişime geçin.
Histeroskopi ile Yapılan İşlemler
- Rahim içerisini gözlemlemek,
- Biyopsi alıp hastaya tanı koymak,
- Kanamaya sebep olan polip ve miyomları almak,
- Rahim içi yapışıkları gidermek,
- Rahim içi duvarını yakıp kanamayı durdurmak amacı gibi işlemlerde tercih edilir.
Histereskopi Hangi Amaçla Yapılmaktadır? Neden İstenir?
Anormal vajinal kanamalar, yapışıklıklar, miyomlar vb. hastalıklarda tanı veya tedavi amacıyla yapılmaktadır. Tekrarlayan gebelik kayıplarında kısırlıkta histereskop aracıyla teşhis amaçlı kullanılmaktadır.
Histereskopi Bir Ameliyat mıdır?
Kişiden kişiye değişmektedir tanı ve tedavi amacıyla yapılabilir. Görüntüleme de yapılabilir ameliyat şeklinde hastada yapışıklık varsa kist, miyom varsa alınabilir bir tedavi söz konusu ise bu durumda histereskopi ameliyatı diyebiliriz.
Histereskopi Ne Kadar Sürer?
Histereskopi tanı amacıyla yapıldığında 15-20 dk sürerken tedavi amacıyla yapıldığında maksimum 1,5 saat sürebilir.
Histereskopide İyileşme Süreci?
Histereskopi yapılan hastada iyileşme süresi 3 ila 5 gün arasında değişiklik gösterebilir. Histereskopi yapılan hasta aynı gün taburcu edilir. Histereskopi sonrası 2 gün dinlenmeniz sizin için yeterli olacaktır. Aynı gün işe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
Bakirelere Histereskopi Yapılır mı?
Kullanılan aletler çok geniş çaplı olmadığı için bu işlem yapılabilir.
Histereskopi Sonrası Neler Olur Beni Neler Bekliyor?
Histereskopi sonrası kanamanız olabilir korkmayın 2-3 günde bitmesi beklenir. Ağrılarınız olabilir, akıntı olabilir işlem sonrası doktorunuzun ön gördüğü tarihte kontrolünüze gitmelisiniz.
Histereskopi Gerekli midir?
Bir tüp bebek tedavisi görüyorsanız ve 2 kez başarısızlık olmuş ise hekiminiz teşhis koymak amaçlı sizden bu işlemi isteyecektir. Tüp bebek tedavi süresi için size teşhis konmuş olması işlem süresini hızlandırmış olacaktır.
Histereskopi Sonrası Adet Düzeni Bozulur mu?
Histereskopi yapıldıktan 2-3 gün sonra kanamanın durması beklenir ilk adetiniz beklenen günden erken ya da geç olabilir ama 2. Adetinizde düzene girmesini bekleriz aksi takdirde hekiminize tekrar muayene olmanız gerekir.
Ofis Histereskopi Nedir? Niye Yapılır? Ne Kadar Sürer?
Ofis histereskopi tanı amaçlı yapılan bir işlemdir genel anestezi gerektirmez. Rahim içerisine girilen teleskoplarla görüntülemek için yapılır böylelikle hastaya teşhis konulur. Maksimum 30 dk sürmektedir.
Operatif Histereskopi Nedir? Ne İçin Kullanılır?
Operatif histereskopi küçük kistler, yapışıklıklar gibi tedavilerin yapılması amacıyla kullanılır kısa işlemlerdir. Amaç hastada rahim içerisinde saptanan hastalıkların tedavi edilmesidir.