18.10.2022 12:00
10.01.2020 01:48
09.03.2018 15:33
17.08.2021 12:15
01.09.2022 10:00
22.06.2020 11:56
Lütfen telefon numaranızı yazınız ve işlemi tamamlayınız
Tüp bebek tedavisinde merak edilen sorular ve cevapları başlıklar halinde açıklıyoruz.
Çeşitli infertil sebeplerle ilaç tedavisi başlanarak ultrasonografi ve kan tetkikleri ile takip edilen anne adayının yumurtalarının belirli bir boyuta geldiklerinde HCG verilerek yumurtalarının, yumurta toplama işlemi ile dış ortama, laboratuvar ortamına alınıp aynı gün baba adayından da sperm alınıp laboratuvar ortamında döllenmesinin sağlanmasına verilen tedavi yöntemidir. Kısacası, yumurta ve spermin dış ortamda döllenip gelişmesini sağlıyor ve takip ediyoruz. Uygun günde ise dış ortamda döllenen embriyo anne adayının rahmine transfer etmek mümkün. Bu işlem bütünü tüp bebek olarak adlandırıyoruz.
Tüp bebek tedavisi adetin ikinci ya da üçüncü günü var olan yumurtaların büyümesi sağlayarak ara kontroller ile anne adayından kan alınıp vajinal ultrasonografi yardımıyla yumurtaların çapları kontrol altına alınıp, 16-18 mm’ye ulaştığında çatlatma iğnesi ile yumurtaların çatlanması sağlanıp yaklaşık olarak 35-36. Saatte sedasyon anestezi altında toplanması, aynı gün baba adayından da alınan sperm örneği ile yumurtanın döllenmesi sağlanıp embriyoların gelişimi laboratuvar ortamında takip edilerek 3 veya 5 gün sonra anne adayının rahmine transferi sağlanır.
Hekim ile görüşme,
İstenilen test sonuçları, tedavi planı,
Adetin ikinci ya da üçüncü günü başlanan ilaç tedavisi,
İstenilen boyuta gelen yumurtaların çatlaması,
Yumurta toplama,
Embriyo transferi,
Gebelik testi J (Mutlu Son!).
Tüp bebek tedavisinde merak edilen sorular ve cevapları için diğer sorular ile devam ediyoruz.
Yaş riskiniz var ise, 35-40 yaş arası bebek sahibi olmak isteyen çiftler 6 ay geçmesine rağmen gebelik elde edemiyorlarsa mutlaka bir tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Tüpleri tıkalı veya enfeksiyon ya da dış gebelik geçirmiş olup tüpleri alınmış olan hastalar tüp bebek uzmanına başvurmak önemli.
Endometriozisi olan anne olmak isteyen hasta grubu tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Yumurtalarının çatlamasını seçmekte problem yaşayan hastalar, polikistik hasta grubu bebek sahibi olmak istediklerinde tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Evlilikleri itibari ile korunmasız 6 ay- 1 sene geçmesine rağmen gebelik elde edemeyen çiftler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Erkekte yapılan spermiyogram sonucunda sperm sayısı, ileri hareketli sperm sayısı azlığı ve şekil bozukluğu olan hastalar tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Vajinismus nedeni ile cinsel aktivitede bulunmakta zorlanan tedavi görmesine rağmen tam bir cinsel birliktelik yaşayamadığını düşünen ancak bebek isteği olan çiftler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Erkekte azospermi bulunması durumunda çift tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Geçirmiş olduğu hastalıklar nedeni ile sperm üretiminde sıkıntı yaşayan erkek hastalar tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
İnmemiş testise sahip olan erkekler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Sperm kanalları tıkalı olan erkekler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Çiftlerden kanser tedavisi görmek zorunda olan kemoterapi veya radyoterapi görecek olan birisi olduğunda bebek isteklerine göre tedavi öncesi sperm veya yumurta dondurma işlemleri için tedavi sonrası bebek sahibi olabilmek adına tüp bebek uzmanına başvurmak mümkün.
Çiftlerden birinde genetik problem rastlanması durumunda tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Tekrarlayan gebelik kayıpları olan hastalarda genetik embriyo araştırması ve genetik embriyo transferi için tüp bebek uzmanına başvurmalıdırlar.
Bağışıklık sistemini ilgilendiren problemleri olan çiftler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır
Follukul takibi veya aşılama ile gebelik elde edemeyen çiftler tüp bebek uzmanına başvurmalıdır.
Menopoz kadınlara tüp bebek uygulanamaz.
Testislerde dahi sperm bulunamayan tesa tese yapılıp sperm çıkmadığı kanıtlanan hastalarda tüp bebek uygulanamaz.
Kadınlarda yumurtalık yetersizliği gibi durumlarda var olan yumurta sayısının uygun olmaması durumunda tüp bebek uygulanamaz.
İnfertiliteyi destekleyecek düzenli beslenmeye özen göstermelidir.
Kullanılan her ilaçtan hekim bilgi sahibi olmalıdır.
Hekimi tarafından verilen tüm ilaçları, hekim tarafından söylenen zaman boyunca kesinlikle ihmal etmeden düzenli olarak kullanmalıdır. En önemli budur. Altın maddedir.
Transfer sonrasında kabız olmamaya özen göstererek, posalı gıdalar tüketmelidir.
Sıvı tüketimine özen göstermek önemli.
Tüp bebek tedavisine başlamadan önce hastanın en önemli yapması gereken altın madde hekimine tüm geçmişini olduğu gibi, detayları ile anlatmasıdır. Ayrıca folik asit desteğine de başlamak mümkün.
Tüp bebek tedavilerinde gebelik oranı 30 yaşın altındaki hastalar için şansımız yüzde 60’a çıkarken, 35 yaş civarında yüzde 40’a , 40’lı yaşlarda ise yüzde 15’e düşüyor. Ancak bu oranlar her yaşta ilk tüp bebek tedavisi olan hasta grubu için geçerlidir.
Çiftin her ikisinde de araştırma yapmalıyız. Öncelikle kadına ait faktörleri ele alıyoruz. Rahim içinde oluşan yapışıklıklar, rahimde oluşmuş olan myom, endometriumda oluşan polip gibi embriyonun tutunmasını engelleyecek faktörler birincil olarak ele almak mümkün. Tekrar bir tüp bebek tedavisine başlamadan önce tedavisi sağlamak mümkün.
HSG‘de tüpleri değerlendirmek ve rahim anomalilerini saptamak için kullandığımız altın bir tanı yöntemidir. Veya histereskopi de tanı konulmasının arkasından aynı seansda tedavi uygulanabilecek bir yöntem olduğundan dolayı histereskopide tercih etmek mümkün.
Adetin ikinci ya da üçüncü günü tedavi için gelen hastadan mutlaka FSH TSH E2 ve PRL değerleri alınmalıdır. FSH değerinin önemli olduğu kadar TSH değeri de tiroid bezi hastalıkları açısından önemlidir ve tedaviyi etkileyebilmektedir. Kanda bakılan bu değerler ile anne adayında hormonal bir bozukluğun olup olmadığı da netleşmesi mümkün. Bağışıklık ve pıhtılaşma sistemine ait olarak doğuştan veya sonradan gelişebilen sorunların olup olmadığını öğrenmek amacı ile ileri kan tetkikleri ile yaparak araştırmak ve gerektiğinde de uygun ilaçlarla desteklenerek tedavi için tekrar yola çıkmak mümkün.
Ayrıca daha iyi embriyo geliştirip daha iyi bir embriyo transferi yapmak için, spermler içinde mikroçip gibi yöntemlere başvurularak spermleri büyüterek inceleyip döllenmesi sağlanabilmektedir. Son yıllarda, bu amaçla gelişmiş olan özel mikroskop büyütme sistemleri kullanmak mümkün. IMSI adı verilen bu yöntemde büyük büyütmeli objektifler ve özel optik sistemler aracılığı ile spermleri 200 kat yerine 6000 kez büyüterek incelenmektedir. Anomaliler taranarak bu bölgedeki anomaliler, döllenmede başarısızlık, embriyo gelişiminin yavaşlaması, duraksaması gibi durumlara yol açarken, IMSI sistemi bu bozuklukları taşımayan spermlerin seçimini sağlıyor, bu durum gebelik şansını arttırıyor.
Bebek sahibi olmak isteyen, ancak bir yıl içerisinde korunmasız ve düzenli ilişkiye rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerde yollarında karşılaştıkları tüp bebek tedavilerinde ilk tedavi her zaman pozitif sonuç vermesi mümkün. Peki ikinci denemede de negatif olması durumunda tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hasta olarak nitelendiriyor muyuz? Hayır. Üç deneme ve daha fazlasında negatif sonuç elde etmiş hastalarda tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı demek mümkündür.
– Rahim iç duvarı
– Rahim içerisinde myom ve polip
– Enfeksiyon kaynaklı yapışıklıklar
– Pıhtılaşma bozuklukları
– Çikolata kistleri
– Fallop tüplerinin yapışmış olması
– Daha önce geçirilen cerrahi operasyonlarda tüplerin zarar görmesi
– Baba adayının spermlerinin kalitesi
Tüp Bebekte Başarısızlıklarda İki Farklı Maddeye Ayrılmaktadır
– Her denemede embriyo kalitesinin kötü olması
– İyi kaliteli embriyo transferi yapılmasına rağmen gebelik elde edilememesi
Başarısızlık nedenleri araştırılarak başarısızlık sebebini çözmek için çabalamak tekrar bir tedaviye başlamadan önce en mantıklı yol olacaktır.
Tedavi uygulanan çiftler arasında desteklenen ve yapılan bir ön görü çalışmasında, eşlerde gebeliğin gerçekleşmesi için %95 kadarında tedavinin en az üç kez tekrarlanmasının uygun olduğu tespit edilmiştir. Bunun haricinde kalan grupta tedavinin sayısı hakkında herhangi bir sayı belirlenmemiştir. Bunu göz önüne alarak uzmanların önerisine göre, tüp bebek tedavilerinde yapılacak denemelerde eşlerin hekimle görüşme yaparak karar almak yararlı olacaktır. Çiftin nedeni araştırılarak hekim ile tartışıp karar vermesini destekliyoruz.
Yumurtası hala var olan her kadın tüp bebek tedavisine başlama hakkına sahiptir. 40 yaşından sonra ihtimaller azalmaya başlasa da 45 yaşından sonra ise yumurta olsa bile gebelik oranları %1 – %5 civarındadır. Yaş ilerledikçe gebelik şansı azalmaktadır. Menopoz dönemine girene kadar ve yumurtası var olana kadar, hormon testleri ve ultrasonografi görüntüsü el verdiği sürece tüp bebek tedavisinde yolculuğa çıkmak mümkün.
Tüp bebek tedavisinde mikroenjeksiyon, normal bir tüp bebek tedavisinden farklı olarak her yumurtanın içerisine bir tane spermin enjekte edilmesidir. Enjekte edildikten sonra embriyoların gelişimi için beklenmektedir. Gelişmesi takip edilen embriyolar gelişmesini tamamladıktan sonra transfere uygun olan embriyo seçilmektedir. Mikroenjeksiyon yöntemi genel olarak sperm sayısında düşüklük ile ya da elde edilen meni de hiç sperm bulunamamasına karşın. Yine de testislerden sperm elde edilerek tüp bebek tedavisinde kullanılması mümkün. Ve mikroenjeksiyon işlemi gerçekleştiriyoruz. Mikroenjeksiyon yönteminde döllenmenin gerçekleşmesi ihtimali daha yüksektir. Bunun yanı sıra sperm de sayı ve kalitesi çok az olan baba adaylarında normal tüp bebek tedavisi yöntemi kullanılarak döllenme gerçekleştirilmesi çok zor bir ihtimaldir. Azospermi olan hastalar da ise neredeyse imkansızdır çünkü menide sperme ne yazık ki rastlanılamamaktadır.
Normal bir tüp bebek tedavisinden farklı olarak her yumurtanın içerisine bir tane spermin enjekte edilmesidir
– Sperm sayısında azlık olan,
– Azospermi olup ancak TESE ile sperme rastlanılabilen,
– İnfertilite nedenlerinden birisi olan sperm antikorları düşük kişilerde,
– Sperm şekil bozukluğu olan,
– Tekrarlayan klasik tüp bebek başarısızlıkları olan çiftler,
– Döllenme sorunu yaşayan infertil çiftlerde,
– Sebebi açıklanamayan tüp bebek tedavisi başarısızlıklarında,
– PGD uygulanacak olan hastalarda da mikroenjeksiyon tercih etmek mümkün.
Verilen ilaç uyarıları ile belli bir büyüklüğe gelen foliküller ultrasonografide izlenerek HCG ile çatlatma sağlıyoruz. HCG saatinden 35-36 saat sonra yumurtaları topluyoruz. Yumurta toplama işlemi, vaginal ultrasonografi ile yapmak mümkün. Hasta jinekolojik muayene masasına alınarak, spekulum yardımı ile vajen temizliği yapmak olası. Steril örtülerle örtülerek ince bir iğne yardımı ile ultrason eşliğinde her yumurtaya ultrasonda görülen her foliküle tek tek girilip aspire etmek mümkün. Tüplere aspire edilen yumurtalar hemen embriyoloji laboratuvarına gönderilerek yumurta çıkıp çıkmadığı söylüyoruz. Bazen ilk aspirasyonda yumurta çıkmaması olası. Folikülden, bunun arkasından folikül özel bir sıvı verilerek birkaç defa yıkamak mümkün. Çevresine yapışmış yumurtaları almak amaçlıyoruz. Toplama işlemi 15-20 dakika kadar sürer, işlem bitince hasta sedasyondan uyanır. Böylelikle işlem boyunca herhangi bir acı duymaz ve bir şey hatırlamaz.
Yumurta toplama işleminden sonra hafif bir regl ağrısı tarzında kasık ağrısı muhtemeldir ve beklenen bir ağrıdır. İşlem sonrası hastaya 1 saat istirahat veriyoruz. Daha sonra merkezden taburculuğu gerçekleştiriyoruz.
Hayır, örneğin ocak ayında toplanan yumurtalar ocak ayına ait yumurtalardır. Şubat ayında yeniden yumurta oluşacak ve gelişecektir. Yumurtaları toplamak hastanın yumurta rezervini tüketen bir yöntem değildir.
Hayır, adetin ikinci günün de başladığımız ilaç tedavisine yumurtaların cevap vermesi nasıl bir değil ise her yumurta aynı ölçü de yanıt vermiyor ise yumurtalar toplandıktan sonra da döllenmeleri ve bölünmelerinin garantisi yoktur. Bazıları çok güzel ilerlemesi mümkün. Bazıları hiç döllenmemesi mümkün. Döllenen kısımın ise bi yerde gelişimleri durması mümkün.
Embriyo transferini planlamak için döllenmiş yumurta sayısı ve oluşan embriyonun kalitesini değerlendiriyoruz. Yumurta toplama işleminden sonra 2, 3, 4, 5 ve 6’ıncı günlerde embriyo transferi yapmak mümkün. Herkes için başarı şansının yüksek olduğu embriyo transfer günü farklıdır. Hastaya göre bu gün değişir. Bazı kadınlarda 2’inci gün ya da 3’üncü gün gebelik şansı yüksekken bazı kadınlarda 5’inci gün transferde başarı şansı yüksektir.
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi öncesi kaç embriyo transfer edeceğimizi ve transfer edilecek embriyoların kalitesi hakkında aileye bilgi veriyoruz. Yasal olarak 35 yaşına kadar tek embriyo transferi yapmak mümkünken 35 yaşından sonra 2 embriyo transfer ediyoruz. Transfer ise hastanın idrara sıkışık bir şekilde merkeze gelmesi istenerek abdominal ultrasonografi eşliğinde görerek ince bir katater ile rahme embriyonun enjekte edilmesidir.
Kalan embriyolar olması mümkün elbette. Kalitesi değerlendirilerek hasta onayına göre embriyo dondurma işlemi yapmak mümkün. Daha sonraki zaman diliminde yumurta toplama işlemi yapılmadan yalnızca embriyo transferi gerçekleştirilmesi muhtemel olacaktır.
Yasal olarak 35 yaşına kadar tek embriyo transferi yapmak mümkünken. 35 yaşından sonra 2 embriyo transfer ediyoruz. Hastanın onayına göre embriyo transferi gerçekleştiriyoruz mutlaka.
Tüp bebek tedavisinde ilk 24 saatlik istirahatin arkasından günlük rutinin dışında ağır bir şey kaldırmaktan sakınarak ya da spor vs uzak durarak istirahati istiyoruz. Ancak hiç bir hastaya hiç bir şekilde yataktan kalkmaması konusunda öneri de bulunulmamaktadır. Rutin hayatınıza dikkat ederek ve sakınarak devam edebilirsiniz. Transfer sonrası süreçte en önemlisi ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmaktır.
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden sonra kişi normal hayatına 24 saat sonra dönmesi mümkün. Ancak kendini sakınması ve kendine özen göstermesi hastadan muhakkak istenmelidir. Ağır işlerden kaçınmak, ağırlık içeren sporlardan uzak durmak gibi…
Tüp bebek tedavisinde cinsel ilişki ile ilgili herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Yalnızca yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan sonra aradaki geçen 36 saatlik sürede ilişki önermiyoruz. Spermde de 3 gün perhiz istenmektedir.
Hayır, bu konu da pek çok araştırılma sürdürülmüş olup tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların kanser riskini arttırdığına dair herhangi bir veriye rastlanmamıştır.Tüp bebek tedavisinde merak edilen sorular ve cevapları için diğer sorular ile devam ediyoruz.
Tüp bebek tedavisinde sperm ile yumurtanın laboratuvar ortamında döllenerek elde edilen embriyonun anne rahmine yerleştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla başarılı sonuçlar alınabilmekte ve sağlıklı bir gebelik gerçekleşebilmektedir. Ancak bazı işlerin yolunda gitmediği vakalarda tüp bebek tedavisinde birtakım risklerin, dış gebelik sorununun ortaya çıkması da olasıdır.
Embriyoların çözülmesi sonrasında %90 oranında canlılık sağlamak mümkün. Yalnızca alınan ilaçlardan dolayı vücudun fizyolojisinin değişmesi nedeniyle dondurulmuş embriyoların transferinde vücudun daha fizyolojik bir yapıda olduğu savunulsa da her ne kadar dondurulmuş embriyo. Taze embriyo da sağlık açısından herhangi bir fark gözlenmemektedir.
Hayır, zaten %90 oranında canlılık sağlayan embriyonun kalitesi aynıdır. Bu nedenle embriyonun anomalili bebek olarak dünyaya gelmesine embriyonun donmuş embriyo ya da taze embriyo olması ile ilgisi yoktur. Tüp bebek tedavisinde merak edilen sorular ve cevapları için diğer sorular ile devam ediyoruz.
Böyle bir durumda çiftlerin yaşı müsait ise kendi haline bir iki yıl bırakmak mümkün. Şayet aşırı bebek özlemi ve ileri yaş durumu varsa rahim içerisi kamera ile incelemek mümkün. Ancak iki yıl beklemelerine rağmen gebelik elde edemiyor ise sebepsiz infertilite grubuna alınarak ovulasyon indüksiyonunun arkasından çifte aşılama ve daha sonra ise tüp bebek tedavisi denemeleri önerilmektedir. Ancak bunlara karar verirken sperm anne ve baba adayının yaşı anne adayının yumurtalık rezervi göz önüne alınmalıdır.
Tüp bebek tedavisinin ilaç kullanım süresi yaklaşık 10-12 gün olmakla birlikte bir gün sonrasında toplama işlemi gerçekleştirilerek toplamadan 3-5 gün sonra embriyo transfer işlemi gerçekleşir. Transferden sonra ise 10. gün gebeliğiniz öğrenebilirsiniz.
Tüp bebek tedavisi ile gebe kalmış bir çift artık herkes kadar düşük riskine sahiptir. Ancak normal yolla sahip olunan gebeliklerde de geçerli olmak üzere çoğul ise eğer gebelik tekil gebeliklere göre düşük riski daha yüksektir.
Elbette, Türkiye de yapılan tüp bebek tedavilerinde muhakkak ve asla aksi mümkün dahi olmayarak kullanılan sperm baba adayına, yumurta ise anne adayına aittir. Aksi zaten ülkemizde kesinlikle yasal değildir.
Tüp bebek tedavisinde ülkemizde cinsiyet belirlemek yasal değildir. Bu nedenle tüp bebek tedavilerimizde mümkün değildir.
Tekrarlayan düşükler ile başvuran hastamız da genetik testler yapıyoruz. Gerek duyduğumuz takdirde tüp bebek tedavisine ekstra olarak genetiğine bakılmış embriyo transferi öneriyoruz. Böylelikle hastanın bir sonraki elde ettiği gebeliğinde kromozomu ve genetiği normal embriyo enjekte edildiğinden dolayı düşük ile karşılaşma olasılığı otomatik olarak düşecektir.
Otozomal dominant,
Otozomal resesif,
İleri yaş grubu,
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları,
Tekrarlayan düşüklerde genetiğine bakılmış embriyo transferi hastaya önermek mümkün.
Çoğul gebelik ve buna bağlı olarak erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek doğurma,
OHSS (ovarian hiperstimülasyon sendromu),
Düşük; normal yolla gebe kanlardan oran olarak farklı değil ancak ileri yaşlı tedavi hastalarında yaşa bağlı düşüklerde artış olması mümkün.
Hayır yumurta toplama işleminden sonra bir saat transfer işleminden sonra ise maksimum iki saat hasta istirahati sonrasında hastaneden çıkış yapmaları mümkün.
Tüp bebek tedavisi ile gebelik elde edildikten sonra normal yolla bebek sahibi olan çiftin tüp bebek çiftinden herhangi bir farkı kalmamaktadır.
Tüp bebek tedavisinde uzman hekim seçimine özen göstermelidir. Ayrıca kendini huzurlu ve iyi hissedeceği bir ekip ile devam etmelidir. Bu nedenle ön görüşme yapmalı. Fikir alış verişinde bulunmalıdırlar.
Tüp bebek tedavisinde bir yola çıkarken araştırmalarımızda şu soruları yanıtlarını arayabiliriz.
Dünya standartlarında kabullenilmiș tedavi biçimlerini uygulayabiliyor mu?
En son bilimsel ve teknolojik gelișmeler doğrultusunda üretilmiș ekipmanlara sahip mi?
Tüp bebek tedavisi için gerekli tüm tedavileri seçenek olarak sunabiliyor mu?
Gebelik bașarı oranları dünya standartlarında mı?
Hasta memnuniyeti için gerekli ekip çalıșmasına ve sinerjisine sahip mi?
Bu yazımızda sizlere tüp bebek tedavisinde merak edilen sorular ve cevapları aktardık. Merak ettiğiniz diğer sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Profesyonel & Güvenilir
Genital estetik, günümüzde oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. En az bir burun estetiği bir meme protez kadar kabul görmüştür, genital estetik ne kad...
Daha fazla..Robotik cerrahi, jinekolojide robotik cerrahinin bizlere ve hastalarımıza merhaba dedi. Bunun ile birlikte pek çok kadın artık ağrı, acı duymadan, yat...
Daha fazla..Mesanenin böbreklerimizden gelen idrarın biriktiği kese olarak adlandırıyoruz. Halk arasında genellikle idrar kesesi ya da idrar torbası olarak da isi...
Daha fazla..Uterus alma ameliyatı, Histerektomi, uterusun (rahmin) tümden çıkarılması ameliyatıdır. Rahim alma ameliyatı, en sık yapılan jinekolojik ameliyatlarda...
Daha fazla..Tüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi ve Erkek İnfertilitesinin DeğerlendirilmesiTüp bebek tedavisinde erkek infertilitesi, İnfertil çiftlerin yak...
Daha fazla..Endoskopik Myomektomi, abdominal bölgenin (karın içerisinin) genel anestezi altında uygulanarak göbek deliğinden minik bir kesi ile ince bir teleskopu...
Daha fazla..Endometriozis Tedavisi, çikolata kisti tipik olarak koyu kahverengi gibi bir sıvı içerir ve görüntüsünden içinde bulunan sıvının renginden dolayı da ç...
Daha fazla..Gebelik ve yüksek riskli gebelik takibi, hayatımızın en önemli, en hassas, en riskli dönemlerinden ancak belki de en güzel heyecanları yaşadığımız, en...
Daha fazla..Bebek sahibi olmak isteyip herhangi bir korunmalı dönemleri olmadığı halde ve ultrason bulguları,sperm kalitesi uygunsa hastaya aşılama yapılmaktadır....
Daha fazla..Tüp Bebek Tedavisi (IVF) Nedir? Çiftlerin, 1 yıl boyunca düzenli ve korumasız olarak cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebelik sonucu sağlayamam...
Daha fazla..Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar